• Black Facebook Icon

© Børnenes Konvention

Alle afgørelser skal træffes ud fra hvad der er bedst for barnet.  Børn og unge har ret til mulighed for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv.
Børn og unge har ret til et trygt omsorgsmiljø der tilbyder nære og stabile relationer til voksne, sociale relationer, skolegang, uddannelse, og sundhed og udvikling.
Børns rettigheder står i FN´s Børnekonvention. Børn har ret til et godt børneliv med skole, venner og en sød familie. Børn som ikke har det godt og som er kede af det, skal høres og tilbydes hjælp til at få det godt igen. Børn må ikke udsættes for vold og ingen må gerne børn ondt. Børn som oplever at deres forældre bliver skilt eller går fra hinanden, har det ofte svært og har brug for at snakke med andre børn eller voksne om det - og det har børn ret til.
Voksne må ikke slå børn. Hvis du oplever, at der er voksne som slår dig eller gør dig ondt, skal du tage kontakt til din lærer, og din lærer vil tage kontakt til kommunen, så du kan få hjælp. Sig det til en voksen, som du er tryg ved eller en god ven/veninde.
Du kan altid ringe eller skrive - vi sidder klar til at hjælpe. 

Vores opgave er at give børn og unge viden om deres rettigheder. Alt for mange børn og voksne kender ikke til FN's Børnekonvention - det vil vi lave om på.

BØRNS RETTIGHEDER